Τεύχος 82, Σεπτέμβρης 2012 Tετρακίνητα Νέα

ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΑ ΝΕΑ: S-Cross από τη Suzuki, Νέο Panda 4X4, Μικρό SUV και από την Ford, Opel Mokka, 4 Αστέρια το D-Max, Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ», Ρεκόρ ζημιών για τον εμπορικό κλάδο μεταφορικών μέσων και ανταλλακτικών, Νέο Range Rover.

ΝΕΑ ΠΡOΙΟΝΤΑ: Προϊόντα βελτίωσης για Jeep WJ, Προϊόντα της Smitty Bilt για JK, Snorkel για τα Jeep TJ, YJ και JK, Sigma Lubricants. 

Δοκιμή:  JEEP WRANGLER 2.8 CRD: Οι περισσότερες «δεύτερες γενιές» υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, όντας απλά αναπαραγωγές των πρώτων, με αισθητικές και μόνο βελτιώσεις. Εδώ που οι τελευταίες σχεδόν απουσιάζουν, μήπως έχουμε κάτι πραγματικά νέο; 

Δοκιμή: CHEVROLET CAPTIVA 2.4 AT LPG: Σε αντιστάθμισμα του… «αντιταξικού» κινητήρα των 2.4 λίτρων, η Chevrolet προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ και ένα σύστημα υγραεριοκίνησης το οποίο υπόσχεται να κάνει απόσβεση σε… τέλη και δασμούς. 

Τεχνικό: ROLL CAGES: Ακούμε συνέχεια  για τα roll cage και το πόσο απαραίτητα είναι για να χαρακτηριστεί «αγωνιστικό» ένα αυτοκίνητο. Είναι πράγματι τόσο σημαντικό ή έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη… καγκουροαντικείμενο; Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα roll cage, ξεκινώντας από το ποιές είναι οι προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν. 

ΝΕΑ ΛΕΣΧΩΝ: Festival Τετρακίνησης από τη Λέσχη 4Χ4 Καρύστo, Στη Δίρφυ με το jimnyclub.gr, Για να μην μας τα τρώνε οι γιατροί…,  Τζουμερκιάδα 2012… 

Οδοιπορικό: ΣΕΡΒΙΑ: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις, λίγα λόγια για να έχετε μια ιδέα τι θα πει πολιτισμός της καθημερινότητας. Μην περιμένετε να διαβάσετε ένα ταξιδιωτικό με την γνωστή και κοινώς αποδεκτή έννοια του όρου, σ' αυτά ειδικότητα έχει ο φίλος Παντελής. Αυτά που θα διαβάσετε αφορούν εμπειρίες του πολιτισμού της καθημερινότητας  που έζησε ο Ζήκος, όταν βρέθηκε σε επαγγελματικό ταξίδι στην Σερβία. Σαν πολιτισμό της καθημερινότητας, εννοούμε όχι βέβαια τα περί πολιτισμού, τέχνες κ.λ.π., αλλά την καθημερινή ποιότητα ζωής, πως ζει, κινείται και συμπεριφέρεται στην καθημερινότητα του ο πολίτης.

 ΝΕΑ ΑΓΩΝΕΣ: Baja Ουγγαρίας, Baja Ισπανίας, GORM 24H, Στον αέρα το Ελληνικό Πρωτάθλημα 4Χ4. 

24 ΩΡΕΣ RALLY RAID 2012: Ο 24ωρος διεκδικεί και πάλι να χαρακτηριστεί ο μεγαλύτερος αγώνας του είδους στην Ελλάδα, με ότι και αν σημαίνει αυτό, με όποια και αν είναι η διάσταση στην  οποία το εξετάσει κάποιος. 

ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ MAG CUP: Αφήσαμε αρκετό καιρό από το προηγούμενο άρθρο για το Tetracup, ακριβώς γιατί οι ενδιάμεσοι αγώνες ήταν λίγοι. Πλέον συμπληρώσαμε άλλους πέντε, δεκατρείς στο σύνολο και τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μορφή. 

ΓΡΕΒΕΝΑ WILD TERRAIN 2012: Γνωστή η ιδιαιτερότητα των διαδρομών, των χωμάτων. Γνωστοί και οι αγωνιζόμενοι, οι περισσότεροι με εμπειρία και καλά αυτοκίνητα. Γνωστός και ο νικητής, που παίζοντας «εντός έδρας» δεν έχασε την ευκαιρία! 

SERRES RALLY 2012: Πολλά μπορούν να ειπωθούν για έναν αγώνα του Πρωταθλήματος 4Χ4 με μόλις 2,5 (!) συμμετοχές στα αυτοκίνητα. Μήπως όμως η όλη κατάσταση στις Σέρρες πρέπει να γίνει μία αφετηρία σκέψεων για το 2013 και το μέλλον των αγώνων του είδους στην Ελλάδα;

 

Εύβοια Trophy 2012

 
Wrangler YJ

Aργος Τrail Ride

Editorial 82
Nέα Σεπτέμβρης 2012
Νέα Προϊόντα Σεπτ. 2012
Wrangler 2.8 CRD
Captiva 2.4 LPG
Tεχνικό: Roll Cages
Nέα Λεσχών
Oδοιπορικό: Serbia
Νέα Αγώνες
24 Ώρες 4Χ4 2012
 Τετρακίνηση Cup

 Γρεβενά Wild Terrain

 Serres Rally 2012

Θύρα 0

Kαι όπως πάντα τα νέα της τετρακίνησης και τα παραλειπόμενα του χώρου στο... ποδόσφαιρο!