Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketΗ απογοήτευση για την ματαίωση του φετινού ράλι Ντακάρ είναι το κυρίαρχο συναίσθημα, που φέτος θα γιόρταζε τα 30α γενέθλιά του. Όλες οι ομάδες, όλοι οι οδηγοί και όλοι οι αναβάτες κάνουν λόγο για την έκδηλη απογοήτευσή τους, αναφέροντας ότι πήγαν χαμένα η σκληρή προετοιμασία τους, τα σχέδιά τους και φυσικά τα έξοδα που έκαναν. Φυσικά, όμως δεν μπορούσαν να μην δεχτούν την απόφαση των διοργανωτών, αφού πάνω από όλα προέχει η σωματική ακεραιότητα όλων των εμπλεκομένων.

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketH απειλή της Αλ Κάιντα και η ματαίωση του αγώνα, έχει και το θετικό του αντίχτυπο. Η ASO, οργανώτρια αρχή, άρχισε να ψάχνει λέσχες και χώρες όπου θα μπορούσαν να στηθούν αντίστοιχοι αγώνες, με στόχο να σχηματιστεί ένα παγκόσμιο έπαθλο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Dr. Istvan Ujhelyi, υπεύθυνου για τα σπορ της Ουγγρικής κυβέρνησης, η χώρα του είναι η πιο πιθανή για τον πρώτο γύρο του θεσμού. Σε λίγες μέρες η ASO ανακοίνωσε το Central European Rally που θα διεξαχθεί σε Ουγγαρία και Ρουμανία στις 20-26  Απριλίου.

Wild Terrain στη Κομοτηνή

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketH Λέσχη 4χ4 Κομοτηνής διοργανώνει στις 28-29-30/μαρτίου 2008 έναν αγώνα νέου τύπου με την επωνυμία Wild terrain 2008 . O αγώνας θα είναι ιδιαίτερης δυσκολίας και απευθύνεται σε ένα όχημα με οδηγό και συνοδηγό, τα πληρώματα και τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένα για να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες του αγώνα. Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος στις 25 .

Δεν θα υπάρχουν απλές διαδρομές , μόνο ειδικές μεγάλης δυσκολίας στις οποίες προσμετρά μόνο ο χρόνος. Η μετάβαση στις ειδικές θα γίνεται από την οργάνωση με τα οχήματα σε convoy . Ο αγώνας θα διεξαχθεί στα πλαίσια ενός εντελώς νέου κανονισμού . Οι ειδικές δοκιμασίες θα είναι στα πρότυπα των αγώνων TROPHY.
Πληροφορίες στο 6944-332617 στον Αντιπρόεδρο της Λέσχης Βραχνίδη Γιάννη

Transylvania Adventure Trophy

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket29 Ιούνη με 4 Ιούλη θα διεξαχθεί το φετεινό Transylvania Adventure Trophy, ο πιο χαρακτηριστικός αγώνας του είδους στην Ευρώπη. Το μοναδικό τοπίο των Καρπαθίων, το πυκνό δάσος και η λάσπη είναι στοιχεία τα οποία ελκύουν αγωνιζόμενους από όλο σχεδόν τον κόσμο, αλλά και την Ελλάδα.

Με κορυφαιες συμμετοχές το πρώτο baja

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketΟ Ολλαδός Toni van Deijne (L200), o Boris Gadasin (Nissan Pick Up), Laszlo Palik  (Nissan Pick Up), και ο Τσέχος Miroslav Zaplatel (L200) θα κυνηγήσουν τη νίκη απέναντι στο πολύ καλό τοπικό Rajeh Al-Shammeri που θα θελήσει να υπερασπίσει την περσινή του επιτυχία. Το Saudi Arabia Hail Baja, πρώτος γύρος του διεθνούς πρωταθλήματος της FIA, κατάφερε φέτος να κερδίσει το ενδιαφέρον των αγωνιζόμενων, χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της Σαουδαραβικής κυβέρνησης.

Northern Forest Baja, ένας μοναδικός αγώνας

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketΠροσπαθώντας να κερδίσουν μία θέση στο καλεντάρι της FIA για το διεθνές κύπελλο baja, οι Ρώσοι διοργανώνουν στις 21- 24 Φλεβάρη έναν «χιονισμένο» αγώνα στις παρυφές της πανέμορφης Αγίας Πετρούπολης. Αν πετύχει το στόχο του το Nothern Forest Baja θα είναι ο μόνος αγώνας του θεσμού που θα διεξάγεται σε χιονισμένο, παγωμένο τοπίο. Η διαδρομή είναι χαραγμένη ειδικά για τον αγώνα στον περίγυρο της λίμνης Ladoga, της μεγαλύτερης λίμνης στην Ευρώπη. Οι οργανωτές πέρα από τη φιλοξενία, είναι έτοιμοι να εφοδιάσουν τους αγωνιζόμενους και με ειδικά λάστιχα με καρφιά, απαραίτητα για τις οδικές συνθήκες αυτή την εποχή στη Ρωσία. Περισσότερο στο τεύχος Απρίλη…

Δεν επηρεάζονται οι άλλοι αγώνες

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketΟι διοργανωτές των σημαντικότερων αγώνων αντοχής στη Βόρειο Αφρική και συγκεκριμένα των Libya Rally Raid (Λιβύη, Μάρτης), Tuareg-Rally (Μαρόκο, Απρίλης), Grand Erg (Τυνησία, Μάης) and Erg Oriental (Τυνισία,Οκτώβρης), δήλωσαν πως οι αγώνες τους θα διεξαχθούν κανονικά, καθώς ελάχιστα τους επηρεάζει η απόφαση της ASO για ματαίωση του Dakar. Οι, Γερμανοί στη πλειοψηφία τους, διοργανωτές πιστεύουν πως η υπόθεση Dakar 2008 θα ωφελήσει τους υπόλοιπους αγώνες.

Αύξηση στις συμμετοχές του Optic 2000 Tunisia Rally

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketΗ ματαίωση του Ντακάρ, προφανώς, οδήγησε σε σημαντική αύξηση των συμμετοχών στο ράλι Optic 2000 στην Τυνησία, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου. Έτσι, η ομάδα NPO που διοργανώνει το ράλι Optic 2000 Tunisia, αναγκάστηκε να επανασχεδιάσει την διαδρομή του, συμπεριλαμβάνοντας και την Λιβυή. Αυτό θα φέρει νέες συγκινήσεις, νέα τοπία και καινούργιες δυσκολίες για τον αγώνα, κάτι που ανέβασε κατακόρυφα το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε: NPO: 00 33 (0) 1 41 450 304, e-mail:rallye@npo.fr

Διάκριση για τη Λέσχη 4Χ4 Κω

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketΗ Λέσχη 4Χ4 της Κω  ψηφίστηκε ως ο τρίτος καλύτερος σύλλογος για το 2008 (στους συλλόγους ειδικής κατηγορίας) και ευχαριστεί τους δημοσιογράφους - αθλητικογράφους για την επιλογή τους. 

Μιας και η ψηφοφορία αυτή αφορά όλα τα Δωδεκάνησα η Λέσχη θεωρεί ότι επιβραβεύθηκαν οι προσπάθειές τους για ανάδειξη της τετρακίνησης στα Δωδεκάνησα αλλά και τη στήριξη του εθελοντισμού και των εθελοντικών οργανώσεων στο νησί τους.

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketΚαι βέβαια αυτή η τιμή έρχεται σε συνέχεια της αναγνώρισης του σωματείου από το έγκυρο πανελλήνιο περιοδικό και τον διαδικτυακό τόπο www.tetrakinisi.gr το οποίο αναφέρει για τη λέσχη μας : «…Απίστευτη για το μέγεθος του νησιού η δραστηριότητα της λέσχης της Κω...»

2008 MSA British Cross-Country Championship

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketΈξη αγώνες θα έχει το Βρετανικό πρωτάθλημα Cross Country για το 2008. Το πολύ ανταγωνιστικό έπαθλο ξεκινά στις αρχές Απρίλη στο Stafforshire, μια και η βρετανική ύπαιθρος είναι απροσπέλαστη το χειμώνα, λόγω λάσπης. Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα στοιχίζει μόλις 800 λίρες (!) και για να μειωθεί κι άλλο το κόστος οι συμμετέχοντες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε τρία καλά, αλλά οικονομικά ελαστικά: Matador Izzarda AT,  General Tire Grabber AT2 και BF Goodrich All Terrain T/A.

Απρίλης 12/13 - Baden Hall, Staffordshire
Ιούνης 7/8 –
Ιούλης 28/29 - Castle O'er, Scotland
Αύγουστος 16/17 - TBA
Σεπτέμβρης 13/14 - Radnor, Mid-Wales
Νοέμβρης 7/8/9 - Seven Sisters, Glyn-neath, South Wales

Εξωτική προσθήκη στη F1 

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketΟ ιδιοκτήτης της FOM, Bernie Ecclestone, πρόσφατα καλωσόρισε την Σιγκαπούρη όπου θα φιλοξενήσει το πρώτο νυκτερινό Grand Prix την ιστορία της Formula 1, χαρακτηρίζοντάς το, μάλιστα, ως «εξωτική προσθήκη».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί προς το τέλος του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η ώρα διεξαγωγής θα είναι τέτοια που να επιτρέπει τηλεοπτική μετάδοση στην Ευρώπη σε φυσιολογικές ώρες αλλά και δυνατότητα στους κατοίκους της Σιγκαπούρης να παρακολουθήσουν τον αγώνα στην πίστα.
Η πίστα θα δημιουργηθεί στους δρόμους και στην μαρίνα της πόλης και έχει προβλεφθεί φωτισμός που θα κάνει την νύχτα, ημέρα, ενώ και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα προς αποφυγήν οποιουδήποτε κινδύνου για πιλότους και θεατές. Στην ειδική εξέδρα που θα δημιουργηθεί αλλά και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν ακριβώς δίπλα στο κτιριακό σύμπλεγμα Singapore Flyer, θα φιλοξενούνται περίπου 80.000 θεατές.