Οι άνθρωποι του Τετρακίνηση Mag βρέθηκαν κοντά στο 4Χ4 από τις αρχές των 90s και μέχρι σήμερα έχουν πρωταγωνιστήσει πολλές φορές σε πρωτοποριακά για το χώρο θέματα, τόσο από το μετερίζι της δημοσιογραφίας, όσο και από αυτό της διοργάνωσης αγώνων και εκδηλώσεων.

Το Μεγάλο Ταξίδι

Σωτήριο έτος 2001. Στο τεύχος Ιουνίου των 4 Τροχών δημοσιεύεται το μεγαλύτερο μονοθεματικό άρθρο του περιοδικού μέχρι σήμερα. Θέμα του το ταξίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Πέλλα, όπου γεννήθηκε, μέχρι τη Σίβα, όπου τον υποδέχτηκαν σαν θεό.

"Συναντήσαμε τη γοργόνα, την αδελφή του Mεγαλέξανδρου, στη λαοθάλασσα της Aθήνας... Mας ρώτησε κι εμάς για τον ήρωά της. Aντί να της απαντήσουμε, σκεφτήκαμε να τον αναζητήσουμε στο δρόμο από την Πέλλα, όπου γεννήθηκε, μέχρι την όαση της Σίμπα, έναν από τους πιθανούς τόπους ταφής του, σ' ένα οδοιπορικό 8.500 χιλιομέτρων!", έγραφε τότε ο διευθυντής σύνταξης του Τετρακίνηση Mag.

Το μεγάλο ταξίδι με κείμενο και εικόνες

Η έκδοση

Το Σεπτέμβριο του 2001, οι 4 Τροχοί εκδίδουν την πρώτη τους ειδική έκδοση για το 4Χ4. Επιμελητής της όλης προσπάθειας ο Γιάννης Αθανασίου. Ακολούθησαν άλλες δύο εκδόσεις της ετήσιας έκδοσης που επιμελήθηκε ο ίδιος. Κάποιες απο τις εκδόσεις μας

H Τετρακίνηση

Απρίλη του 2002 λαμβάνεται ο Γιάννης και η Κωνσταντίνα Αθανασίου ιδρύουν το πρώτο εξειδικευμένο κατάστημα προϊόντων 4Χ4 στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον γερμανικό οίκο Taubenreuther, μία ακόμη πρωτοπορεία στο χώρο.

Η πρώτη νυχτερινή εκδρομή

Σάββατο 11 Γενάρη του 2002, η Τετρακίνηση διοργανώνει την πρώτη νυχτερινή εξόρμηση στην Ελλάδα, που ξεκινά από το κατάστημα και καταλήγει στην πίστα Terradura μερικές ώρες αργότερα. Συμμετέχουν 20 -25 αυτοκίνητα. Περισσότερα

Το βιβλίο

Μέσα στο 2002, σε συνεργασία με το περιοδικό Car & Driver εκδίδεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας "οδηγός  επιβίωσης 4Χ4" που περιλαμβάνει όλα τα μυστικά της εκτός δρόμου κίνησης. Ο οδηγός σε ηλεκτρονική μορφή

Αγώνας αντοχής

Ο πρώτος αγώνας αντοχής στην Ελλάδα, με 32 συμμετοχές και 800 χλμ. μήκος. Έγινε το Μάρτη του 2003, με τη συνεργασία της Λεσχης Εκάλη 4Χ4 και της Τετρακίνησης. Είναι και ο πρώτος αγώνας 4Χ4 στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι regularite για να βγει νικητής.

Σχόλια και αποτελέσματα

Αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες μαζί!!!

Ο πρώτος αγώνας στην Ελλάδα με την συμμετοχή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Οργανώθηκε από τον Ιχνηλάτη με την αμέριστη συνεργασία της Garmin, της Τετρακίνησης και της ΕΛΠΑ. Είχε 55 συμμετοχές αυτοκινήτων και 12 μοτοσικλετών. Διοργανώθηκε τον Οκτώβρη του 2003!!!

Περιγραφή και αποτελέσματα

Οι περισσότερες συμμετοχές

Ο αγώνας 4Χ4 των τελευταίων χρόνων με τις περισσότερες συμμετοχές, 72 τον αριθμό. Διοργανώθηκε από τον Ιχνηλάτη και την Τετρακίνηση το Γενάρη του 2005 Παρόλη τη φοβερή κακοκαιρία - η Εύβοια είχε κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - ξεκίνησαν 68 και τερμάτισαν 32!!!

Περιγραφή και αποτελέσματα

To μεγαλύτερο μήκος

Ο αγώνας 4Χ4 με το μεγαλύτερο μήκος μέχρι σήμερα, 1129 χιλιόμετρα, διοργανώνεται από τον Ιχνηλάτη και την Τετρακίνηση τον Οκτώβριο του 2005. Παρόλο το απίστευτο μήκος, είχε 48 συμμετοχές.

Περιγραφή, αποτελέσματα, φωτογραφίες