Προετοιμάζοντας την εξόρμηση στο Ε4

Photobucket

Καλή σας μέρα σε όλους !!

Όπως βλέπετε έχουμε αρχίσει τις τελευταίες  ετοιμασίες μας για την εκκίνηση της δύσκολης προσπάθειας κάλυψης και καταγραφής του Ε4. Είμαστε πολύ χαρούμενοι ,καθώς περάσαμε ένα τριήμερο προετοιμασίας στον Όλυμπο και κάναμε και μια κατάβαση στο Φαράγγι του Ορμιά και της Άγιας Κόρης!!

Δοκιμάσαμε τον εξοπλισμό μας ,κάνουμε συνεχή χρήση, και τεστάρουμε την καρδούλα μας καθώς τα χιλιόμετρα αναμένονται πολύ ζεστά. Δοκιμάσαμε τα ηλιακά πάνελ και χαιρόμαστε που θα εκμεταλλευτούμε τις ακτίνες του Ήλιου για τροφοδοσία των μπαταριών.

Τα ποδήλατα είναι σχεδόν έτοιμα και φαίνονται πολύ αξιόπιστα! Η σωστή επιλογή των σακιδίων έχει γίνει και προβλέφθηκε αυτοδυναμία 4 λίτρων νερού, με αρκετό χώρο μεταφοράς του εξοπλισμού μας.

Και φυσικά ο Δυνατός αγρότης μας Το NAVARA της Nissan που θα κουβαλάει όλο τον εξοπλισμό μας τα τρόφιμα, τις επικοινωνίες  και θα υποστηρίζει τις ζωές μας!!! Αύριο θα τοποθετηθεί το GPS στο όχημα καθώς έχουμε πάρει ήδη φορητό.

Αρκετός κόσμος μας είδε στον δρόμο και μας χαιρέτησε και ήταν όλο επευφημίες, και παρότρυνση για καλό κατευόδιο, και όλοι θέλανε να μάθουνε  ημερομηνίες ώστε να μας συναντήσουνε κάπου. Βέβαια κάποιος μας ρώτησε αν έχουμε το αμάξι μέσα στο σακίδιο μας. Βέβαια όλοι γελάσαμε, και περπατήσαμε κουβεντιάζοντας!!

Σας ευχαριστούμε όλους σας  μην ξεχνάτε να περπατάτε στα βουνά μας ,και να χαίρεστε την ελληνική φύση... γενικά!!!  Η ζωή μας ομορφαίνει πιο πολύ και η υγιείς μας εξαρτάτε από το πράσινο που βρίσκεται γύρω μας.

Μην μας ξεχνάτε, θυμίζω ότι καθημερινά από το ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Gallaxy θα μαθαίνετε τα νέα μας αλλά θα ακούτε ένα μικρό οδηγό αναφοράς στο μονοπάτι με αρκετές συμβουλές προσέγγισης.

Θυμίζω ότι ύστερα από επαφές με τα τοπικά Δημοτικά συμβούλια προτρέπουμε σημεία που είναι χαμένα( είναι πολλά) να τα υποδείξουμε και με μικρές ομάδες εργασίας να διανοιχτούνε και να επισκευαστούνε. Υπάρχει και ένα δίκτυο ανθρώπων που θα κάνει αυτή την δουλεία, με συνείδηση αλλά και επιστημονικά καθώς υπάρχουν ήδη τρεις φίλοι μηχανικοί που μας προσφέρουν τις γνώσεις τους.

Ξεκινάμε από το τέλος της εβδομάδας, και για όσο χρειαστεί θέλουμε να φτάσουμε στην Κρήτη.

Ευχαριστούμε για την στήριξη όλων σας, δεν σας ξεχνάμε.

Το πρώτο αυτοκόλλητο μας είναι από τον αγαπητό ξάδερφο που κάνει τον γύρω του κόσμου, και που θα ήτανε σίγουρα στην ομάδα μας αν βρισκότανε εδώ!!

 
Παντελής Τζερτζεβέλης

Φίλιππος Βλάχος

Μιχάλης Σταματίου

Στέλα Τζερτζεβέλη

Γιώργος Ασημακόπουλος

 

 


Hit Counter