Δώδεκα παρά πέντε… Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005... Τεύχος 1...

Έχοντας περάσει από τα 40 κύματα, οι ιδέες οι γραμμένες… στα μαγνητικά μέσα του περιοδικού και των συνεργατών, έγιναν τσίγκος και αυτή τη στιγμή το μελάνι ετοιμάζεται να σχηματοποιήσει σε εικόνες, χρώματα και γράμματα τα όσα διαδραματίστηκαν τις 30 και βάλε τελευταίες ημέρες.

Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πλέον. «…ο γέγοναι, γέγοναι…». Το προϊόν είναι έτοιμο. Όλη η ένταση έχει μετατραπεί σε ικανοποίηση, αλλά και αγωνία για το πόσο θα αρέσει το περιοδικό. Και μιλάμε για πολύ ένταση, τόση που μόνο όσοι ξέρουν τι περάσαμε μπορούν να καταλάβουν.

Χαλάλι όμως. Τα γραπτά μένουν και, ότι και να γίνει, αυτό είναι πλέον – θα είναι σε λίγες ώρες – το πρώτο τεύχος ενός περιοδικού, όπως θα το θέλαμε. Ή, για να είμαστε ειλικρινείς, κάπως όπως θα το θέλαμε. Δεν αγγίξαμε το τέλειο. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε, έχοντας βάλει πολύ ψηλά τον πήχη εξ’ αρχής. Κάναμε, όπως είχαμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας, ότι καλύτερο μπορούσαμε. Και αυτό θα κάνουμε πάντα, ελπίζοντας ότι κάθε βήμα του περιοδικού Τετρακίνηση, θα είναι ένα βήμα εμπρός.

Εμείς θα έχουμε τη χαρά να το κρατήσουμε στα χέρια μας, μία ολόκληρη σχεδόν εβδομάδα πριν κάποιοι το… κρεμάσουν στα περίπτερα και το εκθέσουν στην κριτική σας. Να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε περισσότερα λάθη και θα εντοπίσουμε περισσότερες ατέλειες από εσάς, μια και γνωρίζουμε το στόχο και μπορούμε με βάση αυτόν να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα.

Μία παράκληση μόνο. Αυτό είναι το… παιδί των κόπων όλων μας για σχεδόν 45 ημέρες. Μην το κρίνετε στη λεπτομέρεια. Αξιολογήστε το στην ουσία. Δώστε μας να καταλάβουμε πού και τι κάναμε λάθος και να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε.

Δοκιμάστε τη… γεύση μας. Ίσως πικρίζει, γλυκίζει, καίει ή ξινίζει περισσότερο από όσο θέλατε. Ίσως όμως και να είναι αυτό που αποζητούσατε. Μπορεί να έχει εκείνο το βάθος… γεύσης που θα σας κάνει να ξεχάσετε πρόσθετα και καρυκεύματα. Μόνο για ένα μπορείτε να είστε σίγουροι: έχει φτιαχτεί από ανθρώπους που αγαπούν την… καλή κουζίνα και απεχθάνονται το… έτοιμο φαγητό.

Μαζί σας στις 5 Δεκέμβρη

Περιοδικό Τετρακίνηση