Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Φωτογραφίες από τη διαδρομή

Οι συμμετοχές 

Το Τετρακίνηση Mag και ο Ιχνηλάτης διοργανώνουν την απόλυτη εκτός δρόμου πρόκληση. Πέντε μέρες στο βουνό, με μόνη βοήθεια τα τετρακίνητα και ότι μπορούν αυτά να κουβαλήσουν. Διαγωνιστική κι όχι αγωνιστική, με νικητές αυτούς που θα καταφέρουν να κερδίσουν την καταξίωση μέσα από την ομαδικότητα, τη συνεργασία και τις δυνατότητές τους.
Συμμετέχοντες; Μόνο λέσχες, ομάδες, επίσημες ή interneτικές, με ένα αυτοκίνητο η κάθε μία και πλήρωμα 2 ή 3 άτομα. Μέγιστος αριθμός τα 15 αυτοκίνητα, για να τελειώσει κάποια στιγμή το event! Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν ελληνική άδεια κυκλοφορίας και όλα τα απαραίτητα (φώτα κλπ.) για «νόμιμη» χρήση στο δρόμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα περάσουν από… ΚΤΕΟ. Είναι αυτονόητο ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να φτάσουν στην εκδήλωση «ιδίοις δυνάμεις» και όχι σε trailer.
Τρόπος; Τα πληρώματα περνούν πέντε μέρες στο βουνό, αντιμετωπίζοντας διάφορες δυσκολίες – εμπόδια. Μαζί τους και η οργανωτική επιτροπή – κριτές. Οι δοκιμασίες δεν θα είναι χρονομετρημένες και δεν θα αξιολογούνται με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο οι επιδόσεις σε αυτές. Μετά το πέρας των δοκιμασιών το καλύτερο πλήρωμα ψηφίζεται από την επιτροπή και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους. Κάθε ομάδα έχει να μοιράσει 10 βαθμούς στις υπόλοιπες, κατανομή την οποία πρέπει και να δικαιολογήσει φανερά στη τελική συγκέντρωση κριτών και συμμετεχόντων. Το ίδιο και κάθε κριτής της οργανωτικής επιτροπής, που θα αποτελείται από καταξιωμένους τετρακίνητους.
Τι κερδίζουν οι νικητές; Πέρα από όλα την αναγνώριση ολόκληρης της τετρακίνητης οικογένειας. Σε δεύτερο πλάνο δώρα που θα δώσουν οι δωροθέτες του θεσμού. Και σε τρίτο και βασικότερο, την διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, που θα γίνει στην περιοχή τους. Και βέβαια να κρατήσουν ένα χρόνο στη κατοχή τους το «βαρύτιμο» τρόπαιο, πάνω στο οποίο θα αναγράφονται τα ονόματα των νικητών, ανά τα έτη.

Για την επόμενη χρονιά το δικαίωμα συμμετοχής εξασφαλίζουν οι δέκα πρώτες στη βαθμολογία ομάδες. Οι υπόλοιπες πέντε βγαίνουν μέσα από έναν προκριματικό αγώνα, αντίστοιχου χαρακτήρα.

Η πρώτη εκδήλωση, το Δρομάδος Τρόπαιο του 2008, θα διοργανωθεί στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος από τις 26 μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου. Συμμετοχές γίνονται δεκτές από 22 Οκτωβρίου 2007 μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2008, στο δόγμα «first to come, first to serve», οπότε σπεύσατε, για να μην μείνετε απ’ έξω. Τη συμμετοχή πρέπει να υποβάλουν είτε τα ΔΣ των λεσχών, είτε οι υπεύθυνοι των sites ή των fora αν πρόκειται για internetικές ομάδες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η διοργάνωση θα είναι ιδιαίτερης δυσκολίας, γι’ αυτό και προτείνεται τα αυτοκίνητα να είναι εξοπλισμένα με εργάτη, ελαστικά mud και ποδιές προστασίας, τουλάχιστον. Μέσα στο αυτοκίνητο πρέπει να μεταφέρεται όλος εκείνος ο εξοπλισμός που θα κάνει δυνατή τη διαβίωση των πληρωμάτων στην ύπαιθρο και την επισκευή των όποιων ζημιών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση θα καλυφθεί κινηματογραφικά και φωτογραφικά από την οργάνωση, με στόχο την προβολή της από τα ΜΜΕ με κάθε τρόπο. Οι φωτογραφίες και το video  - ηλεκτρονικά - θα είναι στη διάθεση ενός καθενός των διαγωνιζόμενων.
Βασικός παράγοντας της όλης διοργάνωσης θα είναι ο σεβασμός προς το περιβάλλον. Πέρα από το ότι δεν θα επιτραπούν οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στη φύση, η ψήφος της οργανωτικής επιτροπής θα έχει σαν γνώμονα και το ποιοι συμπεριφέρθηκαν φιλικά προς αυτή.

Οι πρώτες αντιδράσεις

"Συγχαρητήρια για την ιδέα !!!
Για αρκετά τολμηρούς ,και σε δύσκολη καιρικά περίοδο.
Μπράβο , γιατί ανεβάζετε τον πήχη με τον σωστό τρόπο !!!!!!!!!!!!!!"

"ενα μεγαλο μπραβο για την πρωτοτυπη για την ελλαδα ιδεα ενους αγωνα.....χωρις να ειναι αγωνας.......
ευχομαι να ειναι επιτυχες..."

"Φοβερη ιδεα !!!!!!
Μπραβο στο Τετρακινηση MAG και τον Ιχνηλατη.
Επιτελους κατι καινουργιο και παρα πολυ ενδιαφερον για τα ελληνικα δεδομενα, μακαρι να παει καλα και να γινει θεσμος.
Επειδη μας αρεσε το ολο σκηνικο η Λεσχη Τετρακινησης Λεσβου θα στηριξει την προσπαθεια και θα προσπαθησουμε να κατεβασουμε ομαδα."

"Μια στιγμή να πάω σπίτι να ρωτήσω τη μαμά μου:
-Μαμά, μαμά, μπορείς να με αφήσεις να πάω να πάω εκδρομή στις λάσπες με τα άλλα παιδάκια;
-Ναί αγόρι μου, μόνο να προσέχεις, πάρεις μαζί σου τους ιμάντες και τις γαλότσες σου! Κάτσε να σου φτιάξω και 50-60 σαντουιτσάκια για τον δρόμο...
Αυτό θα θέλαμε να μας έλεγαν τότε... αλλά η επαφή με την φύση και τις ικανότητες μας για οργάνωση και συνεργασία έπρεπε να περιμένουν.

Τελικά, ευχαριστούμε εκ μέρους των λεσχών, για την ευκαιρία να οργανωθεί κάτι που να μας θυμίζει λίγο, γιατι μας αρέσουν τα τετρακίνητα οχήματα. Κάθε τέτοια ευκαιρία, είτε ως συμμετέχοντες, είτε ως θεατές, είναι εκπαιδευτική, και η γνώση και εμπειρείες που μεταδίδονται στην εκάστωτε λέσχη, θεωρώ ότι θα αποδειχθούν πολύτιμες για τα μέλη της που ενδιαφέρονται για εκδρομές και την παραγματική συνεργασία και περιπέτεια, με ασφάλεια και συνείδηση."